Субота
04/05/2024 
05:55
ВХІД ВИКОНАНО ЯК: 
"Гість
ГРУПА: "ГОСТІ"
ВІТАЄМО ВАС!

Стільський ЗЗСО 

І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 85
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:45
ЕКСПОЗИЦІЯ ДИТЯЧИХ СВІТЛИН ТА КАЛЕНДАРЯ

     

         

Влітку 2021 року на території Тростянецької та Миколаївської громад Львівської області Громадською організацією «Екологія. Культура. Мистецтво» за підтримки Українського культурного фонду було реалізовано проєкт «В об’єктиві – культурна спадщина». В рамках проєкту відбулася резиденція для фотохудожників та Літня школа мобільного фото та відео для школярів.

Проєкт «В об’єктиві – культурна спадщина» виник, як спроба поєднати творчість фотографів з промоцією території, цікавої своїми пам’ятками культури та природнім різноманіттям. А територія між Миколаєвом та селами Тростянець, Ілів, Стільсько, Дуброва багата об’єктами культурної спадщини, які входять до Історико-культурного заповідника «Стільське городище». Це: пам’ятка археології національного значення «Стільське городище» VIII–X ст.; городище-святилище VIII–XІ ст. в урочищі «Печера» біля с. Ілів; пам’яткa природи та історії VIII–Х ст. в урочищі «Диравець»; печерні комплекси природного й антропогенного походження VII–Х ст. в урочищі «Лиса Гора» на північній околиці Миколаєва; гідротехнічні споруди ІХ–ХІ ст. на р. Колодниці; різночасові поселення та курганні могильники. На цій території знаходиться також природоохоронний заповідник – Регіональний ландшафтний парк «Стільське горбогір’я».

Завдяки реалізації проєкту в рамках Літньої школи мобільного фото та відео молоді люди отримали доступ до безкоштовної неформальної освіти, яка може стати основою майбутньої професії. Спостерігаючи за роботою і користуючись порадами фахівців, школярі змогли оволодіти основами мистецтва мобільної художньої фотографії та відео зйомки - засобом самовираження людини, видом мистецтва, що в сучасному світі є інструментом забезпечення функції соціальної комунікації, рекламним інструментом в мережі інтернет та ЗМІ. В результаті створено мережу креативних молодих фотографів та відеографів, котрі живуть в місцевості, де розміщені об’єкти культурної спадщини і пам’ятки природи. А це дає можливість поширювати в соціальних мережах фотографії та відео, привертаючи увагу своїх ровесників до об’єктів Історико-культурного заповідника «Стільське городище» та Регіонального ландшафтного парку «Стільське горбогір’я», в такий спосіб сприяючи їх промоції.

Учні Стільського ЗЗСО І-ІІІ ст. Яхимець Андрій,Триндяк Марія,Яценко Божена та Звозда Тетяна пройшли відбір і протягом тижня освоїли курс теоретичних та практичних занять під керівництвом викладачів студії What if Віктора Петрова та Гали Козютинської.

На основі робіт випускників Літньої школи мобільного фото та відео було створено календар на 2021 рік та виставка дитячих світлин.

Переглядів: 150 | Додав: 1plnamoc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту